DIETA PODSTAWOWA
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z makaronem (białko, gluten, jaja)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Pieczeń rzymska 50g (mięso, jaja, gluten)
Pomidor 50g papryka konserwowa 75g

OBIAD
Zupa brokułowa z ryżem 350 ml (gluten , seler)
Kotlet z fileta z kurczaka 100g (gluten, jaja)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Surówka z buraczków z papryką i cebulą bez cukru 150g
Kompot owocowy 250ml

KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z płatkami jaglanymi 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Pasta z ryby i twarożku z koperkiem 50g (białko, ryby, seler, dwutlenek siarki)
Masło 15g ( białko)
Jabłko 150g 1szt.
Posiłek nocny:
Jogurt owocowy 1szt. (białko)
Wartości Odżywcze: Energia 2669,35 kcal; Białko 107,09 g; Tłuszcz 102 g ; Węglowodany ogółem: 357,39 g; Błonnik 28,68 g, suma cukrów prostych: 75 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,59g Sód 2070,05 mg